Trænger dine ben til lidt udfordring og har vægten set bedre tider? Så kan det være, at du skal overveje at begynde at løbetræne! Vi har samlet de tre bedste tips til at starte træningen på den helt rigtige måde, så du kan komme godt i gang med din nye sportsgren.

Anskaf dig et par gode løbesko, som passer til din løbestil

Det er enormt vigtigt, når du løbetræner, at du har et par gode løbesko, som passer til din måde at løbe på. Hvis du løber i sko, der ikke er egnede til løb, ikke passer til dig eller er for slidte, så kan du risikere at blive skadet, inden du overhovedet er kommet ordentligt i gang. I sportsbutikker kan du ofte få taget en løbetest, så du kan få et par løbesko, der passer til din personlige løbestil. 

Start langsomt og tålmodigt op og undgå skader

De rigtige løbesko er desværre ikke en garanti mod skader – det afhænger også af din træning. Og her er det vigtigt, at du har en tålmodig indstilling til træningen og starter roligt op. Alle begyndelser er svære, og det tager tid for din krop at vænne sig til løbet. Der findes et utal af optræningsprogrammer på nettet, som du kan følge, eller du kan lave dit eget – så længe du husker, at det er bedre at starte for langsomt end for hurtigt op.

Find din motivation

Det er forskelligt for os alle, hvad der motiverer os, men det kan være en god idé, at du gør dig klart, før du starter med at løbe, hvad der motiverer DIG til at træne og blive ved med det. Når du har det klart for dig, er det meget nemmere at holde træningen kørende – også på de dårlige dage.

Måske er det motiverende for dig at konkurrere med dig selv eller andre eller sætte mål for din træning? I så fald kan det være, at du skal investere i et løbeur, så du kan tracke dine fremskridt. For andre kan det virke motiverende at pebbe løbetræningen op med noget lækkert løbetøj i et flot design. Ordentligt løbetøj er helt generelt en god idé, da det giver en langt mere behagelig løbeoplevelse. Løbetøj, løbesko og løbeur i god kvalitet er dog ikke altid lige billigt. Læs mere på Comsumerloans.dk, hvis du har brug for lidt kassekredit til at starte din løbekarriere.