I historien om moderne astronomi er der formentlig ingen et større spring fremad end bygningen og lanceringen af kendt som Hubble-rumteleskopet. Mens NASA har haft mange op-og nedture, lanceringen og fortsatte rækker drift af Hubble-rumteleskopet sandsynligvis ud for at månelandingerne og udviklingen af rumfærgen som en af de største plads udforskning resultater af de seneste hundrede år.

En fantastisk stykke af astronomi trivia, at få mennesker kender er, i sandhed, kun omkring ti procent af universet er synlig ved hjælp af konventionelle metoder til observation. Derfor var Hubble virkelig et stort spring fremad. Det er af den simple grund, som Hubble kan operere uden for jordens atmosfære. Forsøger at gøre betydelig rumudforskning via teleskoper fra jordbaserede overfladen af planeten er jorden meget vanskeligt. Den meget ting, der holder os i live, vores egen jordens atmosfære præsenterer en alvorlig distraktion fra at kunne se dybere og videre ud i rummet.

Hubble space telescope blev opkaldt efter den store videnskabsmand og visionær Edward Hubble der opdagede, at universet var udvider som blev forklaret, hvad er nu kendt i videnskaben som Hubbles lov. For at virkelig få en fornemmelse for den fantastiske bedrift, der blev opnået med lanceringen af Hubble-rumteleskopet, skal du bruge lidt tid på Nasa’s web site dedikeret til projektet på Der er også et antal sider hvor du kan nyde nogle fantastiske billeder fra Hubble herunder og

Det er svært at tro, hvor længe Hubble har kredser jorden og sende tilbage fantastiske video og billeder af hvad det er at opdage i rummet. Men Hubble var faktisk oprindeligt lanceret på April 25 1990. Det var kulminationen på bogstaveligt talt årtiers forskning og konstruktion, som begyndte i 1977. Forventningerne var høje, da de kredser teleskop blev sat på plads og faktisk begyndte at fungere som det var designet til at gøre.

Alle var ikke altid perfekt med teleskopet og de tidlige billeder var skuffende. Efter nogle undersøgelse opdaget NASA at årsagen til de tidlige svigt var krumninger i en af de vigtigste linser af kredser teleskopet.

Vi kunne sandsynligvis aldrig har holdt denne indviklede stykke udstyr, operationelle, såvel som vi har vi ikke haft rumfærge-programmet til at give os et redskab til at gennemføre reparationer og forbedringer til Hubble. I 1993 blev en ny linse installeret på Hubble, som korrigeret problem af billedopløsning, der blev noteret i den tidlige drift af teleskopet.

To andre reparation og opgradering mission er foretaget til Hubble, siden blev det lanceret dem begge i 1997 at opgradere ældre udstyr og at eftermontere teleskop for at forlænge dens levetid gennem 2010. Det er ret fantastisk at tro, at denne videnskabelige og mekaniske marvel har opererer nu i 10 år uden vedligehold. Vi kan sikres, at planerne er i værker for NASA til at opgradere eller udskifte dele på Hubble at forlænge dens levetid endnu mere som at 2010 tidsramme nærmer.

Det er svært at forestille sig videnskaben astronomi eller den naturlige stræben efter større viden om vores univers uden Hubble. Mens mange gange dem, der ikke ville finansiere udforskning af rummet har forsøgt at skære midler til Hubble, er driften af dette teleskop bare alt for vigtigt, at astronomer og til videnskabelige velfærd af menneskeheden og vores planet ikke at fortsætte med at bruge Hubble , eller dens næste naturlige afløser. Vi skal altid have et sæt af øjne i himlen at se universet og oplev flere af dets mysterier.